»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 4 tojássárgája
- kb 1 dl tej
- csipet só
tojáshab :
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
továbbá : - kb 50 dkg sárgabarack
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
- A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk.
- A kimagozott, felezett vagy negyedekbe vágott barackot a tészta tetejére rakjuk - a vágott felével felfelé - és letakarva kb 60 percig pihentetjük, majd 180 °C ra melegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
- A tojáshabot a sóval félig felverjük, majd 2 - 3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kemény habot verünk belőle. A habot a barackok tetejére simítjuk, és 160 °C - ra visszavett sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó lehet kipróbálom
VálaszTörlés