»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagyobb padlizsán - kb 50 - 60 - dkg
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- 3 ek reszelt parmezán
- pár levél bazsalikom
- só, bors
paradicsomszósz :
- 3 dl passata - passzírozott paradicsomlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
só, bors
cukor, víz
- Az apró kockákra vágott padlizsánt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől.
- A zsemlét egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk , hozzáadjuk a padlizsánt, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá hogy jól formálható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és hűtőben 30 percig pihentetjük.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a gombócokat.
- A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és az egészet összeforraljuk - ha sűrű lenne vízzel hígítjuk - ezután a gombócokat a szószba helyezzük és átforgatjuk benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése