,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 30., szerda

~ GOMBÁS RAVIOLI ~















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás
- 1 mk só
- 20 dkg liszt
Töltelék :
- 25 dkg csiperke
- 1 kis fej hagyma
- pár db aszalt vargánya
- 2 ek ricotta
- 1 ek reszelt parmezán
- só, bors
továbbá :
- 3 ek vaj, 1 ek olívaolaj, aprított petrezselyem és rozmaring

  • A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi liszttel amennyit felvesz a tojás, majd letakarva 30 percig pihentetjük. 
  • A töltelékhez az aszalt vargányát késes aprítóval finom - porszerű állagúra aprítjuk. A  finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét és jól átpirítjuk, ezután hozzákeverjük a porrá őrölt vargányát és addig sütjük, amíg a gomba elfövi  a levét. Ha a gomba kihűlt hozzákeverjük a ricottát, a parmezánt, ízesítjük és egy botmixerrel átdolgozzuk. 
  • A pihentetett tésztát tésztanyújtó géppel - vagy sodrófával kb 2 mm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd egy derelyevágóval 7 * 7 cm - es négyzetekre szabjuk. A tészta közepére 1 - 1 tk tölteléket helyezünk, a széleit lekenjük tojásfehérjével és ráhelyezünk egy másik tésztalapot, összenyomva a széleket. A raviolikat forrásban levő, sós vízben kb 4 perc alatt kifőzzük. 
  • Egy kisebb lábasban a vajat az olajjal felforrósítjuk, majd átpirítjuk benne a zöldfűszereket. A kifőtt raviolikat meglocsoljuk a fűszeres vajas keverékkel és azonnal fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése