,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. november 21., csütörtök

~ SÜTŐTÖKÖS SAJTTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Sütőtökös rész :
- 25 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg barna cukor
- 130 ml étolaj
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 / 2 tk szódabikarbóna
Krémsajtos rész :
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 1 / 2 ek liszt
továbbá : - 5 dkg ércsokoládé




  • Egy kb 22 cm - es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A formát alufóliába jól becsomagoljuk. 
  • A sütőtökös részhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd a massza 3 / 4 - ét a formába simítjuk.
  • A krémsajtos részhez a hozzávalókat simára keverjük és ráöntjük a tökös masszára, a maradék tökös masszát pedig kisebb halmokban rákanalazzuk a krémsajtos részre és egy  fogpiszkálóval cirmosra keverjük. 
  • A tortaformát egy magasabb falú  tepsibe helyezzük, felöntjük annyi forró vízzel, hogy a formát  3 / 4 - ed részig ellepje, majd 170 °C  - os sütőben kb 65 perc alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéval díszítjük. 





Ötlet : innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése