Sütőtökös rész :
- 25 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg barna cukor
- 5 dkg sötét nádcukor
- 130 ml étolaj
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 / 2 tk szódabikarbóna
Krémsajtos rész :
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 1 / 2 ek liszt
továbbá : - 5 dkg ércsokoládé
továbbá : - 5 dkg ércsokoládé
- Egy kb 22 cm - es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A formát alufóliába jól becsomagoljuk.
- A sütőtökös részhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd a massza 3 / 4 - ét a formába simítjuk.
- A krémsajtos részhez a hozzávalókat simára keverjük és ráöntjük a tökös masszára, a maradék tökös masszát pedig kisebb halmokban rákanalazzuk a krémsajtos részre és egy fogpiszkálóval cirmosra keverjük.
- A tortaformát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, felöntjük annyi forró vízzel, hogy a formát 3 / 4 - ed részig ellepje, majd 170 °C - os sütőben kb 65 perc alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéval díszítjük.
Ötlet : innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése