»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 5 tojásfehérje
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
Krém :
- 5 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 20 dkg lágy vaj
továbbá :
- kb 10 dkg darált dió
- kakaópor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt vágunk. A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük, majd 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáforgatjuk a liszttel vegyített diót. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült deszkára borítjuk , lehúzzuk róra a sütőpapírt és kihűtjük.
- A krémhez a tojássárgáját összekeverjük a cukrokkal, a vaníliával, majd vízgőz felé téve egy habverővel addig habosítjuk, amíg szépen besűrűsödik. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
- A tésztából 7 - 8 cm - es átmérőjű korongokat szaggatunk és 3 - 3 korongot betöltünk a krémmel. Körbekenjük az oldalát is, majd beszórjuk dióval. A maradék krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük és kidíszítjük a tortácskák tetejét. Meghintjük kakaóporral és kínálásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése