,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 18., szerda

~ LAJCSI SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
Krém :
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 1 ek rumaroma vagy rum
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj / margarin
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj

  • A sütőt 190 °C - ra melegítjük. A tésztához a liszt kivételével  az összes hozzávalót vízgőz felett összemelegítjük, majd a liszthez öntjük. Jól összegyúrjuk és három egyforma gombóccá  osztjuk. 
  • A gombócokat lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk ( vigyázat : könnyen leragad ) villával pár helyen megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, egyesével kb 10 perc alatt kisütjük.
  • A krémhez a vajat a porckorral jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.  2 , 5 dl tejben megfőzzük a vaníliás pudingport és vaníliával ízesítjük. A tej másik felében megfőzzük a puncsos pudingport és rummal ízesítjük. Ha a pudingok kihűltek, kihabosítjuk a cukros vajjal. 
  • Az egyik tésztalapot megkenjük a vaníliás krémmel, ráborítjuk a második lapot, erre rákenjük a puncsos krémet és befedjük az utolsó tésztalappal. Tenyerünkkel lenyomkodjuk, majd bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval. Egy éjszakán át  hűvös helyen pihentetjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése