,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 4., szerda

~ SŰRÍTETT TEJES SZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 tubus sűrített tej ( cukrozott 170 g )
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 20 dkg tejföl 
- 1 púpozott ek kakaópor
Krém :
- 1 doboz sűrített tejkonzerv ( Lidl  397 g ) 
- 50 dkg tejföl
- 2 - 3 ek porcukor
- 10 g étk. zselatin
- 30 ml víz
tetejére : darált dió

  • A sütőt 180 °c  ra előmelegítjük, egy nagy gáztepsibe ( kb 30 * 40 cm ) sütőpapírt fektetünk.
  • A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejfölt és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. ( Ha  a massza nagyon sűrű lenne lazítsuk pár kanál tejföllel ). A massza felét a tepsi egyik felére simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a sárga massza mellé simítjuk. Kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. 
  • A kihűlt tészta közepéből kivágunk kb 22 * 22 - cm - es négyzetet és egy ilyen méretű folpackkal kibélelt tepsibe helyezzük. A maradék tésztát pedig felkockázzuk.
  • A krémhez a tejfölt, a sűrített tejet, és a porcukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A krémből kb 5 evőkanállal félreteszünk, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztakockákat. A keveréket a tésztára simítjuk és egy kanállal jól lenyomkodjuk. A maradék krémet a tetejére simítjuk, megszórjuk dióval és egy éjszakán át hűtőbe vagy hideg helyre tesszük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése