,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. január 13., hétfő

~ SZALALKÁLIS FÁNK ~














»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 ek tej
- 4 ek étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 kk szalalkáli
- 1 ek citromlé
- kb 30 - 35 dkg liszt
továbbá : 
- olaj - a sütéshez
- cukor - a forgatáshoz

  • A tojást egy tálba ütjük, hozzákeverjük a cukrokat, a tejet, az olajat, a sót, a citromhéjat, a citromlében elkevert szalalkálit és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 
  • A tésztát 15 percig pihentetjük, majd kétfelé osztjuk és ujjnyi vékonyra sodorjuk, ezután kb 8 cm hosszú darabokra szabdaljuk. A rudakat forró, bő olajban kisütjük, majd cukorba hempergetjük. 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, még szalalkális fánkot sem sütöttem újdonság számomra!

    VálaszTörlés