,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. március 26., csütörtök

~ EPERKRÉMES PILLANGÓTEKERCS ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Krém :
- 2 tasak epres pudingpor
- 5 dl tej
- kb 15 dkg porcukor
- 20 dkg lágy margarin / vaj
- 15 dkg eper 
- 3 ek cukor
- pár csepp citromlé

  • Az eperpüréhez a megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével együtt addig főzzük amíg az eperdarabok összenem esnek, majd egy botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrűsödésig forraljuk.
  • A pudingport megfőzzük a tejben, a vajat és a porcukrot kihabosítjuk, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal és hozzáforgatjuk az eperpürét. 
  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást fehéredédig habosítjuk a cukorral, ezután két részletben hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük ( * A sütési idő csak tájékoztatú jellegű ! ) 
  • Ha a piskóta megsült, egy liszttel beszórt tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és mindkét oldalát középig tekerjük és hagyjuk így teljesen kihűlni.
  • Ezután a piskótát kitekerjük és a krém 2 / 3 - át egyenletesen elkenjük rajta, majd a két szélét ismét középig tekercseljük. A megmaradt krémmel a külsejét bevonjuk és 3 - 4 órára hideg helyre tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése