,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 14., csütörtök

~ GOMBÁS PIZZACSIGA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 / 2 ek só
- 4 ek olívaolaj
- langyos víz
Töltelék :
- 1 doboz konzervgomba ( 400 g )
- 1 marék aszalt vargánya
- 3 ek reszelt parmezán
- só, bors, 1 tk kakukkfű
- 1 kis poharas tejföl ( 20 % - os )
- 1 ek étk. keményítő
továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez
- 1 kk kakukkfű

  • A tésztához a liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olívaolajat, majd annyi vizet adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  • A vargányát forró vízbe áztatjuk, majd  amikor már megpuhult jól kinyomkodjuk és egy késes aprítóba tesszük a lecseptetett konzervgombával együtt és felaprítjuk. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, a parmezánt,  a keményítőt és ízlés szerint ízesítjük. 
  • A megkelt tésztát kb 30 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a gombás tölteléket, felcsavarjuk, majd 2 - 3 cm - es vastagságú szeletekre vágjuk.
  • A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, az oldalukat megkenjük a fűszerrel elkevert tojással és 20 percig még kelesztjük. 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése