,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 15., péntek

~ BURGONYGOMBÓC LEVES ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 vöröshagyma
- 2 szál répa
- 2 szál fehérrépa
- 1 ek zsír
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 ek sűrített paradicsom ( elhagyható )
- só, bors, ételízesítő
gombóchoz :
- 30 dkg burgonya ( pucolt mennyiség )
- 1 ek olvasztott zsír
- 1 kk só
- kb 4 ek liszt 
  • A felkockázott burgonyát vízben megfőzzük, a levét felfogjuk, a burgonyát krumplinyomóval áttörjük és kihűtjük.
  • A finomra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt zöldségeket. Jól átpirítjuk, majd megszórjuk pirosparikával, hozzáöntjük a burgonya főzőlevét és még 1 liter vizet, a paradicsompürét, ezután ízlés szerint ízestjük és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 
  • Az áttört burgonyát összekeverjük a zsírral, a sóval és annyi liszttel, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd nedves kézzel kb diónyi gombócokat formázunk belőle és a forrásban levő levebe tesszük. Amikor a gombócok feljöttek a leves felszínére 1 - 2 percig még főzzük és elzárjuk alatt a lángot. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése