Karamell :
- 10 dkg cukor, 30 ml víz
Kakaós tészta :
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg lágy vaj
- 80 ml natúr joghurt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Flan :
- 4 tojás
- 1 tubus sűrített tej ( 170 g )
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 dl tejszín ( 30 % - os )
- A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet, majd megvárjuk amíg a karamell visszaolvad és egy kb 28 * 15 cm - es kerámia sütőtál aljába öntjük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a joghurtot és a sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát egyenletesen a karamellre simítjuk.
- A flanhoz a tojást a sűrített tejjel, vaníliával és a tejszínnel simára keverjük és a kakaós masszára öntjük. A sütőtálat alufóliával letakarjuk és egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd annyi forró vizet öntünk bele, hogy a sütőtálat félig ellepje. 50 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát és a hőfokot 190 °C - ra véve, további 15 percig sütjük.
- A megsült süteményt 30 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy tálcára borítjuk és tetszés szerint felszeleteljük.
Forrás : YouTube
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése