,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. április 30., csütörtök

~ NARANCSSZÓSZOS CSIRKE ~



»HOZZÁVALÓK«
- 4 - 6 db csirkecomb ( felső )
- 3 narancs
- 1 dl fehérbor
- só, bors
- 1 csapott ek liszt + a forgatáshoz 

  • Egy narancsnak lereszeljük a héját és a többivel együtt kifacsarjuk a levét.
  • A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk, majd besózzuk és lisztbe forgatjuk. Ezután egy sepenyőben 4 ek olajat hevítünk és a combok mindkét oldalát jól átpirítjuk benne. 
  • Hozzáöntjük a bort, a naracslé felét, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd lefedve kb 30 percig forraljuk - időnkét átforgatva a húst. Amikor a hús megpuhult egy tányérra szedjük, a maradék narancslevet elkeverjük a liszttel, a serpenyőbe öntjük és összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és viszzahelyezzük a combokat a szószba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése