»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- csipet só
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- pár kanál hideg víz
Narancskrém :
- 5 dl narancslé ( kb 5 - 6 db narancs )
- 12 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 5 dkg liszt
- 1 ek vaj
- A tésztához a liszet, a porcukrot, a kakaóport és a sót összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi vizet hogy összeálljon a tészta. Ezután folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A krémhez, 1 dl narancslével a lisztet és a tojássárgáját simára keverjük. A maradék narancslevet a cukorral és a narancshéjjal felforraljuk, majd óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgás keveréket és az egészet alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kivehetű aljú 24 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rásimítjuk a langyosra hűlt krémet. A maradék tésztával berácsozzuk a pite tetetjét ( én most ezt a kiszúró rácsot használtam : Tescoma Delicia pite rácsozó ) és 180 °C - ra melegített sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése