,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. április 25., szombat

~ EPRES TÚRÓMOUSSE ~


»HOZZÁVALÓK«
Eperragu :
- 25 dkg eper 
- 3 ek cukor
- pár csepp citromlé
Túrómousse :
- 25 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 2 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 2 tk étk. zselatin
 3 ek víz

  • A megtisztított epret felkockázzuk, majd a cukorral, citromlével egy lábasban jó sűrűre főzzük. Ezután szétoszlatjuk az előkészített poharak aljába. 
  • A tojásfehérjét a cukorral, gőz felett félkemény habbá verjük, majd a gőzről levéve kemény habbá verjük. A túrót a vaníliás cukorral és a citromhéjjal botmixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a tojáshabbal. A krémet egy simacsővel ellátott habzsákba szedjük és az eperpürére nyomjuk. 1 - 2 óra dermedés után kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése