»HOZZÁVALÓK«
Eperragu :
- 25 dkg eper
- 3 ek cukor
- pár csepp citromlé
Túrómousse :
- 25 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 2 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 2 tk étk. zselatin
3 ek víz
- A megtisztított epret felkockázzuk, majd a cukorral, citromlével egy lábasban jó sűrűre főzzük. Ezután szétoszlatjuk az előkészített poharak aljába.
- A tojásfehérjét a cukorral, gőz felett félkemény habbá verjük, majd a gőzről levéve kemény habbá verjük. A túrót a vaníliás cukorral és a citromhéjjal botmixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a tojáshabbal. A krémet egy simacsővel ellátott habzsákba szedjük és az eperpürére nyomjuk. 1 - 2 óra dermedés után kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése