- 3 tojás
- 12 dkg barna cukor
- 1 ek cukornád melasz
- csipet só
- 70 ml étolaj
- 150 ml tej
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 22 dkg liszt
- 3 ek kakaópor + a szóráshoz
- kb 4 érett banán
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk és behintjük liszttel.
- A tojást, a cukorral és a melasszal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat, a sót és hozzászitáljuk a sütőporral vegyített kakaós lisztet.
- A meghámozott banánt hosszában kettévágjuk, majd elrendezzük a forma aljába és rásimítjuk a kakaós masszát. Kb 45 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A tortát a formában kihűtjük, majd egy tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és megszórjuk kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése