»HOZZÁVALÓK«
- kb 50 dkg sertésszűz
- 1 közepes szál répa
- 10 dkg zeller ( pucolt mennyiség )
- 1 közepes fej hagyma
- 1 dl fehérbor ( száraz )
- 20 dkg mirelit borsó
- liszt
- só, bors
- A borsót roppanósra pároljuk. A húst lehártyázzuk és kb két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy húsklopfolóval kilapítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és lisztebe forgatjuk , majd kevés felhevített olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A hagymát, a zellert, a megpucolt répát egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd egy nagyobb serpenyőnben kevés olajon átpirítjuk.
- A hússzeleteket ráhelyezzük a pirított zöldségekre, ráöntjük a bort, a borsót és pár perc alatt az egészet összeforraljuk.
- Hasábburgonyával, rizzsel, salátával fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése