Tészta :
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 50 ml tej
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
krém :
- 2 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 2 ek amarettó likőr
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 adag eszpresszó
- kakaópor - a szóráshoz
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gyümölcstortaformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel.
- A tésztához a tojást, a cukrot, a tejet és az olajat egy tálban kézi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és a masszát a formába simítjuk. kb 20 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a likőrrel gőz felett egy kézi habverővel addig keverjük, amíg a krém a duplájára nem nő, ezután a kihűlt krémet összekeverjük a krémsajttal és a habbá vert tejszínnel.
- A kihűlt tésztát meglocsoljuk kávéval, a krémet pedig sima csővel ellátott habzsákba szedjük és habrózsákat nyomunk a tetejére. Kakaóporral megszórjuk és kínálásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése