,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 26., kedd

~ SAJTOS CUKKINIS RIZSFELFÚJT ~














»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg rizs
- 15 dkg reszelt sajt ( bármilyen lehet )
- 10 dkg feta
- 4 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb cukkini ( kb 30 dkg )
- 1 zöldségleves kocka
- só, bors, petrezselyem

  • A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst és üvegesre pirítjuk, ezután felöntjük kb 3 - 4 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és majdnem puhára főzzük. 
  • A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Ha a rizs megpuhult langyosra hűtjük, hozzákeverjük a levétől kinyomkodott cukkinit. A tojásokat felhabosítjuk, hozzákeverjük a morzsolt fetát, a sajtot, a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és összekeverjük a cukkinis rizzsel. A keveréket egy kivajazott hőálló tálba simítjuk  ( kb 25 * 16 cm ) és 180 °C - on szép pirosra sütjük ( kb 40 perc )
  • A langyosra hűlt felfújtat kockákra vágva, fetasajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése