Tészta :
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 7 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 kk sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 - 2 ek tejföl
- csipetnyi só
töltelék :
- 1 kg cseresznye
- kb 25 dkg cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 3 / 4 tasak 3 : 1 zselésítő
tetejére :
- kb 15 szem magozott cseresznye, cukor
- A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és az egészet összegúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A kimagozott cseresznyét a cukorral, a citromlével kb 1 órán át főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a zselésítőt.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tészta háromnegyedével kibélelünk egy 22 cm - es kivehető aljú piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a kihűlt csereszenyelekvárt. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a pitét. Kb 35 - 40 percig sütjük. Kb félidőben a rácsok közé egy - egy csersznyeszemet teszünk, megszórjuk kevé cukorral és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése