»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg főtt burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 10 g só
- 50 ml olívaolaj
- 1 csipet cukor
- langyos víz
tetejére :
- 1 hámozott paradicsomkonzerv ( egész )
- 2 ek olívaolaj
- 1- 1 tk szárított kakukkfű és oregano
- só
- Az élesztőt 1 dl langyos, cukros víz keverékében felfuttatjuk. A liszteket egy tálba szitáljuk, összevegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olívaolajat és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és a duplájára kelesztjük.
- Egy 26 cm - es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kezünkkel belelapogatjuk a tésztát, ujjunkal pár helyen benyomkodjuk, majd elehelyezzük rajta a levétől lecsepegtetett paradicsomot, megszórjuk sóval, fűszerekkel és meglocsoljuk olajjal. Addig kelesztjük amíg a sütő 200 °C - ra melegszik, majd kb 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése