,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. június 6., szombat

~ HORTOBÁGYI PALACSINTA ~



»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg borjúhús vagy csirkehús ( comb / mell ) 
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tv paprika
- 2 paradicsom
- só, bors
3 dl tejföl
- 2 ek liszt
személyenként 2 - 2 db sós, vastagabb palacsinta 

  • A megmosott húst feldaraboljuk, a paradicsomnak eltávolítjuk a héját és a paprikával együtt apróra vágjuk. A fimomra vágott hagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát és a paradicsomot. Felöntjük kb 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Közben pótoljuk az elfőtt vizet. 
  • Ha a pörkölt elkészült, a húst egy szedőkanállal kiszedjük a szaftból, apróra vágjuk vagy ledaráljuk. 
  • A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a visszamaradt szafthoz öntjük, összeforraljuk és egy botmixerrel összeturmixoljuk, vagy szitán átpasszírozzuk. A húshoz 2 - 3 kanál szószt keverünk, majd a palacsintára 2 evőkanállal teszünk belőle, a két oldalát ráhajtjuk és feltekerjük. Tányérra tesszük és meglocsoljuk a tejfölös szósszal. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése