»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 x 2 tojás
- 3 x 2 ek cukor
- 3 x 1 ek kakaópor
- 3 x 3 ek liszt
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 2 avokádó ( érett )
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
továbbá : - 10 dkg étcsokoládé
- A sütőt 190 °C ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm - es kapcsos tortaformába simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk 3 lapot. ( vagy egyszerre megsütjük és azután vágjuk 3 részre )
- A mascarponét, az avokádó húsát és a citromlét botmixerrel krémesre keverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a krémes avokádót és a vaníliát.
- A krém 2 / 3 - ad részével betöltjük a piskótalapokat, a megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése