»HOZZÁVALÓK« - 4 adag
Krém :
- 5 dl tej
- 2 db fahéjrúd
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 kk vaníliakivonat
karamellhez :
- 10 dkg cukor
tetejére :
- 4 ek cukor
- A karamellhez a cukrot egy lábasba szórjuk és borostyánszínűre karamellizáljuk, majd az előkészített hőálló poharak / tálkák aljába öntjük.
- A tejet a citromhéjjal, vaníliával és a fahéjjal felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük, majd állandó keverés mellett, a tűzről levett tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre és alacsony lángon pár perc alatt sűrű krémmé főzzük.
- A krémet eloszlatjuk a karamell tetején és kihűtjük.
- Kínálás előtt a krém tetejét megszórjuk 1 - 1 ek finom kristálycukorral és egy szakácsfáklyával karamellizáljuk . ( fáklya hiányában, a tálkákat a sütőbe helyezzük és grill fokozaton rákaramellizáljuk a cukrot )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése