,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 7., hétfő

~ PAPRIKÁS SERTÉSSZŰZRAGU ~



»HOZZÁVALÓK«
- 2 db sertésszűz 
- 1 fej fokhagyma
- 1 - 1db sárga, zöld és piros kaliforniai paprika
- 8 - 10 db koktélparadicsom
- só, bors
- 1 - 2 szál friss rozmaring
- 1 ek sertészsír

  • A húst lehártyázzuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben a zsíron kb 8 percig  pirítjuk, ezután  hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a felaprított rozmaringot és további 2 - 3 percig pirítjuk. 
  • A kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon  roppanósra sütjük, majd hozzádobjuk a félbevágott paradicsomot és az előzőleg megpirított húst. Pár perc alatt az egészet jól átpirítjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Steak burgonyával kínáljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése