Tészta :
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
- 6 g sütőpor
- 1 ek rumaroma
- csipet só
- 2 ek tejföl
- 2 ek tejföl
- 1 ü meggybefőtt
tetejére :
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 ek porcukor
.
- meggyszemek, reszelt csokoládé - a díszítéshez
tetejére :
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 ek porcukor
.
- meggyszemek, reszelt csokoládé - a díszítéshez
- A meggyet lecsepegtetjük, a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
- A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a sütőporral, sóval vegyített, kakaós lisztet. A masszát a tepsibe rakjuk, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét meggyel - enyhén a masszába nyomkodva. Kb 25 - 30 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A tejszínt a cukorral felforrósítjuk - nem forraljuk - majd ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük. A krémet teljesen kihűtjük, majd egy kézimixerrel habbá verjük és rákenjük a tészta tetejére. Hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük, majd felszeletelve meggyszemmek és reszelt csokoládéval díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése