,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. szeptember 12., szombat

~ SONKÁS PARIKÁS RÖSZTI ~














»HOZZÁVALÓK«
- 70 dkg burgonya
- 20 dkg sonka ( pl uzsonna sonka )
- 1 kisebb kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- kb 4 ek liszt
- só, bors
- olaj - a sütéshez

  • A megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a kisebb kockákra vágott sonkát és paprikát, a felaprított petrezselymet, a tojást, a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy összeálljon a massza. 
  • Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd 20 percig pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a masszából 1 - 1 púpozott evőkanállal teszünk bele és a kanál hátával kör alakúra lapítjuk. A rösztik mindkét oldalát aranybarnára sütjük.


1 megjegyzés: