Tészta :
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 15 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 kk sütőpor
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
töltelék :
- kb 30 dkg málna vagy erdei gyümölcslekvár
krém :
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 18 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- A tésztához a száraz hozzávalókat öszevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
- A tésztát 3 részre osztjuk és kb 15 * 30 cm - es nagyságú lapokká nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt tésztát betöltjük a lekvárral, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd rásimítjuk a krémet. A tetejét megszórjuk darált dióval és egy éjszakán át pihentetjük.
Nagyon guszta és finom lehet!
VálaszTörlésEz istenien hangzik és nagyon szép is! Ki fogom próbálni!🙂
VálaszTörlésJuditka elkészítettem a süteményt nagyon finom lett, egy kérdésem lenne neked is repedezett a tészta mikor megsült és vetted le a tepsiről?
VálaszTörlésKedves Éva ! Örülök, hogy elkészítetted :) Nem volt repedezés, de nagyon óvatosan kellett vele bánni, féltem is hogy eltöröm, mivel elég keskeny volt a lap.
Törlés