,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. november 10., kedd

~ ÉDESBURGONYÁS CSOKIKRÉM ~




 »HOZZÁVALÓK«
- kb 30 - 35 dkg édesburgyonya
- 2 ek kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- csipet só
- 3 - 4 ek méz - vagy ízlés szerint
- 5 dkg kókuszzsír

  • A megpucolt édesburgyonyát puhára főzzük / vagy pároljuk és kihűtjük.Ezután  egy mixerbe tesszük, hozzáadjuk a kakaóport, a mézet, a sót, a vaníliát és az olvasztott kókuszzsírt, majd az egészet krémesre keverjük.
  • A krémet tálkákba szedjük, ízlés szerint megszórhatjuk vagdalt dióval, mandulával, mogyoróval vagy gyümölccsel (pl :  málna, áfonya, szeder ) és fogyasztásig hűtőben  tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése