»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg sütőtökpüré
- 25 g friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
- 30 ml étolaj
- langyos tej ( kb 2 dl )
töltelék :
- 3 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 3 ek lágy vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
tetejére : - 1 tojás
- Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tökpürét, a tojássárgáját, az olajat és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, majd alaposan kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük.
- A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkán kb 50 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a keskenyebbik rész felére rákenjük a kakaós krémet, a másik üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk. Ezután egy pizzavágóval kb 2 cm - es csíkokra szabjuk, majd a csíkokat megsodorjuk, csigaalakúra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A csigákat 20 percig kelesztjük, majd lekenjük enyhén felvert tojással és 180 °C - ra melegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése