,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. november 3., kedd

~ HAMIS ECLAIR ~






 »HOZZÁVALÓK«
Krém :
- 3 dl tej 
- 2 ek cukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
továbbá : 
- 20 dkg babapiskóta 
- 1 dl tej - a forgatáshoz

  • A tejben megfőzzük a pudingport, ízesítjük cukorral és vaníliával, majd kihűtjük. A tejszínt a fixálóval habbá verjük és a felét hozzáforgatjuk a pudinghoz.
  • Egy keskeny kb 11 * 30 cm - es formát kibélelünk folpackkal és lerakunk egy sor, tejben megforgatot babapiskótát. Rásimítjük a vaníliás krémet, erre a tejszínhabot, ezután kirakjuk a tetejét a tejben megforgatott babapiskótával. 
  • A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, megvárjuk amíg elolvad és simára keverjük. Ha kihűlt ráöntjük a piskóta tetejére, majd pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe tesszük dermedni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése