»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj / margarin
- 3 ek kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 10 dkg méz
- 2 tojás
- 1 tk ecet ( 10 % - os )
Krém :
- 5 dl tej
- 1 , 5 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 1 tubus sűrített tej ( 170 g )
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj / margarin
- 2 ek rumaroma
- A tésztához összemelegítjük a vajat, a cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódabikarbónát. Ha a keverék langyosra hűlt, simára keverjük benne a tojást, ezután hozzáadjuk a kakaóval vegyített liszthez. Az egészet összegyúrjuk és a tésztát 5 egyforma részre osztjuk.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztagombócokat egyenként 22 cm - es nagyságú kör alakúra nyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsiben egyenként kb 8 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a pudingport, a lisztet simára keverjük a tejben, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzákeverjüük a diót és kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a sűrített tejet, a rumot és 2 - 3 adagban hozzákeverjük a kihűlt diós krémet. A krémet öt egyforma részre osztjuk, a négy résszel betöltjük a kakaós lapokat, a maradékkal körbe kenjük a torta oldalát és a tetejét, majd egész diószemekkel díszítjük és hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
Istenem,azok a szabályos lapok,mérnöki mumnka!!!
VálaszTörlés