»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg háztartási keksz
- 15 dkg dió
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
Krém :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 10 dkg porcukor - ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 7 g étk. zselatin
- 20 ml víz
tetejére :
- olvasztott étcsokoládé, darált dió
- A tésztához a összekeverjük a hozzávalókat és egy kb 20 * 30 tepsi aljába simítjuk, majd 200 °C - ra melegített sütőben 10 percig sütjük.
- A krémhez a túrót villával krémesre törjük, hozzákeverjük a krémsajtot , a citrom héját, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti porcokrot. Ezután hozzákeverjük a kevés vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint ( fontos, hogy a túró és a mascarpone szobahőmérsékletű legyen ) , majd összeforgatjuk habbá vert tejszínnel.
- A krémet a kihűlt kekszes alapra simítjuk, étcsokoládéval és dióval díszítjük. Pár órán át hideg helyen dermesztjük, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése