,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. március 8., hétfő

~ DIÓS TÚRÓS SZELET ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg háztartási keksz
- 15 dkg dió
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
Krém :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 10 dkg porcukor - ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 7 g étk. zselatin 
- 20 ml víz
tetejére : 
- olvasztott étcsokoládé, darált dió

  • A tésztához a összekeverjük a hozzávalókat és egy kb 20 * 30 tepsi aljába simítjuk, majd 200 °C - ra melegített sütőben 10 percig sütjük. 
  • A krémhez a túrót villával krémesre törjük, hozzákeverjük a krémsajtot , a citrom héját, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti porcokrot. Ezután hozzákeverjük a kevés vízben  megduzzasztott és folyósra melegített zselatint ( fontos, hogy a túró és a mascarpone szobahőmérsékletű legyen ) , majd összeforgatjuk  habbá vert tejszínnel. 
  • A krémet a kihűlt kekszes alapra simítjuk, étcsokoládéval és dióval díszítjük. Pár órán át hideg helyen dermesztjük, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése