»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 18 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 18 dkg vaj / margarin
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 1 dl eszpresszó
- 12 dkg tejföl
- 2 ek rumaroma
- 20 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
tetejére :
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek rumaroma
- csokiforgács
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformába sütőpapírt vágunk.
- A tésztához a vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a tejfölt, a rumaromát, a kávét és a kakaóval, sütőporral, szódabikarbónával vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük.
- Közben a tetejére a tejszínt felforraljuk, tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, a rumot és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. A keveréket jól lehűtjük, majd habbá verjük és bevonjuk vele a tortát. Reszelt csokoládéval díszítjük.
Nagyon tetszik, finom lehetett!
VálaszTörlés