»HOZZÁVALÓK«
- 3 dl tej
- 1 tasak epres pudingpor
- 25 dkg eper
- 1 kk citromlé
- 4 - 5 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 tekercs friss leveles tészta
- 1 tojás
- A megtisztított epret feldaraboljuk és a cukorral, citromlével sűrű lekvár állagúra főzzük. A pudingot megfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverjük az epervelőt. A tejszínt a habfixxel habbá verjük, összeforgatjuk az epres pudinggal és hűtőbe tesszük.
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A leveles tésztát kihajtjuk és a hosszabbik oldala mentén kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, megkenjük felvert tojással és olajjal bekent habrolócsőre tekergetjük úgy, hogy a tojásos rész kerüljön kívülre és fedje egymást a tészta . A csöveket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és szép pirosra sütjük.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd a tésztát óvatosan levesszük a csőről. A habot csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és betöltjük a rolókat. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ujra egyfinom recept.
VálaszTörlésKoszi!
Lehetseges ezzel a kremmel cupcakes disziteni es tartos es szep marad?
Nem tudom a texturaja vegett kerdezem.
Hu de megkostolnam most!
Szia!
Kedves Ildikó ! A krém elég masszív, szerintem lehet vele muffint díszíteni.
TörlésNagyon koszonom gyors valaszodat. Most meg is veszm az epret, a tobbim van otthon.Nalam akkor cupcake lesz a teszta es arra megy majd a krem dekoralas.
VálaszTörlésKellemes hetveget!