»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 3 tojássárgája
- kb 2 ek tejföl
- 1 csokor aprított citromfű
Töltelék :
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 400 g görög joghurt
- 1 citrom
- 1 lime
- 5 dkg liszt
- A tésztához a lisztet , a sütőport és a porcukrot összevegyítjük és elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a finomra aprított citromfűvet, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egészet összegyúrjuk. A tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk és fóliába tekerve a nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebbiket a mélyhűtőbe tesszük legalább 60 percre.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük egy 22 cm - es kapcsos tortaformát kibélünk sütőpaprral úgy, hogy az oldalára is kerüljön, majd belesimítjuk a nagyobbik tésztarészt, villával megszurkáljuk és 10 percig elősütjük.
- A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már felverődött, kanalanként hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáforgatjuk a joghurtot, a lisztet, a citromok kifacsart levét és lereszelt héját. A krémet a tésztára simítjuk, a maradék tésztát pedig nagylyukú reszelőn ráreszeljük. Visszatoljuk a sütőbe és kb 35 percig még sütjük.
- A tortát a formába kihűtjük, majd felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés