»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 1 tk só
- 20 g friss élesztő
- 1 mk cukor
- 3 ek olívaolaj
- langyos víz
Töltelék :
- 1 nagyobb zsenge cukkini
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- só, bors
tetejére : - 1 tojás, lenmmag
- Az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, kevés langyos vizet és felfuttatjuk, ezután a lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztőt és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd kiolajozott tálba tesszük és a duplájára kelesztjük.
- A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk és állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől. Hozzákeverjük a sajtot, a lisztet, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A tésztát jól beolajozzuk és az 1 / 3 - át félretesszük, a maradékot olajozott felületen vékonyra nyújtjuk ( kb 70 * 40 cm ), a szélesebbik felére egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, majd csigaalakúra hajtjuk és egy sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
- A maradék tésztát is beolajozzuk és 2 hosszabb rudat sodrunk belőle amit összetekerünk és a lepény köré helyezzük. A tetejét lekenjük enyhén felvert tojással , megszórjuk lenmaggal és 20 percig kelesztjük. Előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése