»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 130 ml víz
- 65 g vaj
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 120 g liszt
- 3 tojás
Borkrém :
- 3 dl édes fehérbor
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tejszín
- kb 2 ek porcukor
továbbá :
- magszegény szőlő
- A sütőt 200 °C ra előmelegítjük, a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval összeforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és addig főzzük amíg a tészta elnem válik az edény falától. Azután a tűzről levéve, hagyjuk a masszát kicsit hűlni, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat.
- A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk belőle. A fánkokat 20 percig sütjük, majd visszavéve a hőfokot 180 °C ra, még további 10 - 15 percig sütjük.
- A borban megfőzzük a pudingport és teljesen kihűtjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kevés tejszínhabbal fellazítjuk a pudingot, ezután hozzáforgatjuk a többi habot is, ezután krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük.
- A fánkok tetejét levágjuk, betöltjük a krémmel és mindegyiket kirakjuk félbevágott szőlöszemekkel. Visszahelyezzük a tetejét és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése