»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 75 ml étolaj
- 150 ml tejföl
- 2 nagyobb birsalma
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek savanykás lekvár
- 1 - 1 kk őrölt fahéj, szegfűszeg
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
- A megpucolt, birsalmát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, a fűszereket, a citromhéját, az almát, a mákot, a lekvárt és a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan összekeverjük, majd a masszát a tepsibe simítjuk.
- Kb 25 perc alatt megsütjük. Ha a sütemény kihűlt, felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Imádom a bírsalmát és a mákot is. Nagyon finom lehet a süti!😊
VálaszTörlés