- 20 dkg sütőtökpüré
- 2 tojás
- 6 dkg reszelt parmezán
- 50 ml tökmagolaj ( helyette étolaj )
- 25 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- kb 40 - 50 ml tej
- 2 ek tökmag
- 1 tk só - vagy ízlés szerint
tetejére :
- 1 tojásfehérje, tökmag
- A tökpürét kikeverjük a tojással, parmezánnal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sót, az élesztővel vegyített lisztet, és az apróra vágott tökmagot. Az egészet sima tésztáva keverjük, majd tejjel lazítjuk.
- Egy nagyobb muffinforma mélyedéseit kikenünk vajjal és behintjük liszttel - vagy kibéleljük muffinpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát, majd 30 percig pihentetjük.
- A tészta tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk tökmaggal. 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése