»HOZZÁVALÓK«
Tésztához :
- 45 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg maragrin, 15 dkg porcukor, 2 ek méz
- 1 tojás, kb 3 - 4 ek tej
Töltelékhez :
- 1 kg alma, 4 dl almalé
- 2 cs vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 2 ek baracklekvár
- A töltelékhez a meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd 2 dl almalével és a cukorral összeforraljuk. A maradék almlében elkeverjük a pudingport, hozzáöntjük az almához és sűrű krémmé főzzük és kihűtjük.
- A tésztához a lisztet a porcukrot és a szódabirbónát összekeverjük. A mézet a maragrinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a tojást és hozzáöntjük a liszetes keverékhez. Az egészet összegyúrjuk annyi tej hozzáadásával, hogy összeálljon a tészta.
- A sütőt 170 °C ra előmelegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tészta felét a tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral és rásimítjuk az almás pudingot, befedjük a maradék kinyújtott tésztával , villával megszurkáljuk és kb 30 - perc alatt aranybarnára sütjük.
- Felkockázva, porcukrorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése