,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. november 10., szerda

~ RICOTTÁS CSOKIS CSIGA ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek porcukor
- 5 dkg lágy vaj
- 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
- csipet só
- langyos tej ( kb 2 dl )
töltelék :
- 25 dkg krémes ricotta , 2 tasak vaníliás cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
- 3 - 4 ek csokoládécsepp

  • Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a vajat, a tojássárgáját és annyi tejet, hogy ruganyos lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. 
  • A ricottát a cukorral és a pudingporral kikeverjük.
  • Ha a tészta megkelt, mégegyszer átgyúrjuk és enyhén lisztes felületen kb 35 * 25 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Elkenjük rajta a ricottás krémet, megszórjuk csokoládéval és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. 
  • A tekercsből kb 2 cm - es szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A csigák széleit lekenjük tojássárgájával és addig kelesztjük amíg a sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, majd szép aranysárgára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése