»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 50 dkg liszt
- 25 g friss élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg libazsír
- 2 tojássárgája
- kb 2 , 5 dl langyos tej
továbbá :
- házi szilvalakvár
- 1 tojás - a kenéshez
- mák - a szóráshoz
- A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát 4 felé osztjuk, mindegyik tésztarészt kigömbölyítjük és hagyjuk 20 percig kelni.
- A tésztagombócokat egyenként kb 28 cm - es átmérőjű körré nyújtjuk és 6 - vagy 8 felé vágjuk, majd a tésztacikkek szélesebbik részére 1 - 1 tk lekvárt teszünk és feltekerjük.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk mákkal. További 30 percig kelesztjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Forrás : Nosalty
Mindig szívesen jövök ide. Csodálom a kreativitásodat. Ez miért Márton-napi?
VálaszTörlésSzia ! Köszönöm, hogy benézel hozzám :) Márton - napra régen liba étkek mellé mindig került valami egyszerű sütemény az asztalra, ami a kamrában megtalálható alapanyagokból készült.
TörlésKöszönöm, így már értem.
TörlésNyami a szilvalekvár a kedvencem, biztos nagyon finom lett. Mentettem a receptet. Köszönöm :)
VálaszTörlés