»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 csiperke gomba konzerv ( 400 g )
- 1 maréknyi aszalt vargánya
- 1 tojás
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors kakukkfű
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa + a forgatáshoz
karfiolpüré :
- 1 nagyobb karfiol
- 1 ek vaj
- só, bors, szerecsendió
- A fasírthoz a vargányát meleg vízbe beáztatjuk, majd ha megpuhult jól kinyomkodjuk és összevágjuk a lecsepetetett gombakonzervvel együtt. A csirkemellet ledaráljuk és egy keverőtálba tesszük, hozzádjuk a gombát, a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint ízesítjük.
- Alaposan összekeverjük, majd a masszából nedves kézzel megformáljuk a pogácsákat és zsemlemorzsába forgatjuk, ezután forró, bő olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
- A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat és egy botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük és a kisült fasírttal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése