- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 db közepes burgonya
- 1 / 2 ek só
- 1 ek szárított kapor
- kb 30 dkg juhtúró
- 2 - 3 ek zsír vagy kisütött szalonnazsír
- A meghámozott burgonyát finom reszelőn lereszeljük. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. A tésztát lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk és ha már feljönnek a galuskák a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük.
- A szalonnazsíron folyósra melegítjük a juhtúrót, majd beleszórjuk a kaprot és összekeverjük a sztrapacskával. Tejföllel vagy reszelt sajttal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése