,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 23., csütörtök

~ MANDARINKRÉMES TORTA



 »HOZZÁVALÓK«
Mandarinkrém :
- 120 ml mandarinlé ( kb 5 - 6  db ) , 15 dkg cukor
- 1 mandarin reszelt héja
- 2 tojás, 2 tojássárgája, 10 dkg vaj
Piskóta : 
- 2 tojás, 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, csipet só
- 8 dkg liszt, 2 dkg darált mandula
- 1 mandarin reszelt héja, 1 mk sütőpor
Krém :
- 25 dkg mascarpone, 4 ek mandarinkrém, 3 ek porcukor
- 2 dl tejszín, 6 g étk. zselatin, 30 ml víz

  • A mandarinkrémhez a mandarinokat alaposan megmossuk, 1 db - nak lereszeljük a héját, a többit kifacsarjuk és leszűrjük. A tojásokat a cukorral kissé kihabosítjuk, hozzáadjuk a mandarin levét és a héját, majd egy lábasba öntjük és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. ( Vigyázzunk, hogy a tojás nehogy ki csapódjon ! ) Ezután hozzákeverjük a vajat és kihűtjük. 
  • A piskótához a sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tojást kétfelé választjuk, a tojásfehérjéket a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásságáját, a mandarin reszelt héját és a mandulával, sütőporral vegyített lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20  cm - es formába simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában kétfelé vágjuk, mindkét részt megkenjük 3 - 3  ek mandarinkrémmel és hagyjuk hogy a tészta beszívja. 
  • A krémhez a krémsajtot, a porcukrot és a mandarinkrémet kikeverjük, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.  A krém  kb felével betöltjük a piskótát a maradékkal pedig körbekenjük a tetejét és az oldalát. ( Nálam ez elmaradt, mert a maradék krémből pohárkrém készült ) ezután 3 - 4 órára hűtőbe tesszük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése