Ma egy gyorsan elkészíthető ételt akartam készíteni, így esett a választásom erre az olasz ragus tésztára. Nagyon szeretjük az olasz ízeket, mivel az én drága férjem már 8.évét tölti olasz honban, persze nem szórakozásból, hanem mert a munkája oda köti. Gyakran én is meglátogatom és a nyár egy részét ott töltöm, innen az olasz ízek szeretete.
HOZZÁVALÓK: - 1 zacskó Maggi Bolognai Penne Egytál alappor /http://maggi.hu/recept/1490/
1/2 kg marha vagy sertés darált hús, 4-5 db nagyobb gomba, 25 dkg penne tészta, 2 db paradicsom, egy kis konzerv paradicsompüré, olivaolaj, friss bazsalikom, sajt.
ELKÉSZÍTÉS: - Olivaolajon megpirítjuk a darált húst. A gombát megtisztítjuk,szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a megpirult húshoz.
- A paradicsomot megszabadítjuk a héjától, majd apró kockára vágjuk. Az alapport elkeverjük 7 dl vízzel és a paradicsompürével majd hozzáöntjük a raguhoz.
- A végén apróra tépdesett friss bazsalikomot adunk hozzá. Tálaláskor reszelt sajttal kínáljuk.
BUON APPETITO!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése