Sokszor készül nálunk ez a gyümölcsös pite, igaz, mindig más-más gyümölccsel. A lényeg, hogy hamar kész, nincs vele sok macera és nagyon finom. Volt itthon pár szem nektarinom, a mélyhűtőbe pedig mindig lapul egy-egy csomag leveles tészta.
A barackról kevesen tudják, hogy a finom ízén kívül, számos jótékony hatása van. Egyrészt magas a vitamin tartalma, másrészt kiváló kozmetikum. Frissít, üdít, jókedvre derít. Nagy része 85-95%-a víz, ettől oltja úgy a szomjúságot. Lédússágának és a kedvező cukor-gyümölcssav arányának köszönhetően, a többi gyümölcshöz képest, egyszerre jóval nagyobb mennyiség fogyasztható belőle.
HOZZÁVALÓK
- fél csomag leveles tészta (250 g )
- 4 szem nektarin
- 1 kis doboz tejföl
- 2 ek. porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 tk. fahéj
- 1 csapott ek. vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS :
- A fagyos leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, keveset félreteszünk, majd kinyújtjuk, kivajazott piteformába tesszük, a széleit pedig a formához igazítjuk.
- Az alját villával megszurkáljuk.
- Megszórjuk fahéjjal és felcikkezett nektarin darabokkal kirakjuk.
- A fagyos leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, keveset félreteszünk, majd kinyújtjuk, kivajazott piteformába tesszük, a széleit pedig a formához igazítjuk.
- Az alját villával megszurkáljuk.
- Megszórjuk fahéjjal és felcikkezett nektarin darabokkal kirakjuk.
- A többi hozzávalót jól összekeverjük, majd ráöntjük a gyümölcsre.
- A maradék tésztából derelyevágóval csikokat vágunk és berácsozzuk a tetejét.
- Megszórjuk fahéjjal, előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése