Egy finom különleges húspogácsát készítettem ma ebédre, az ötletet Gizi adta : / http://gizi-receptjei.blogspot.hu//. Az alap a szokásos fasírt összeállítás, de hogy mitől különleges? attól, hogy került bele, koriander és kömény. Az őrölt köményt talán mindenki előszeretettel használja, de a koriandert sokan csak a télire eltett savanyúságok terén ismeri.
A koriander-avagy kínai petrezselyem
Ősidők óta használt fűszer, levele a közel-keleti-ázsiai konyha kedvelt fűszere.de hazánkban is egyre népszerűbb. Sültek, húspácok, szószok, sült húsok sőt likőrök készítésénél, savanyúságok eltevésénél, egészben vagy porrá őrölve használhatjuk.
HÚSPOGÁCSA:
Az alap: a darált hús, én vegyesen szeretem készíteni, sertés/marhahús fele-fele arányban.Készítése ahány ház, annyi szokás most nem térnék ki rá . Mivel csak egész korianderem volt itthon, kénytelen voltam őrölni, mivel a mozsár beszerzése még mindig várat magára. Előtte azonban kicsit megpirítottam a magokat és úgy ment az őrlőbe.
Tehát adtam az alaphoz :
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
TIPP:
HAGYMAKRÉM:
A vörös és a fokhagymát megpucolom, és 1db tojással botmixerrel pürésítem!
ÉA sütés.....
Bulgur
Magyarországon a török éttermekben ,, török búzának '' is nevezik. Közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret . Jóformán alig kell főzni, elég csak vízzel leforrázni.
- 25 dkg bulgur
- 2-szeres mennyiségű forró víz
- só
Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept, és el is készítetted. A kukoricás bulgurral nagyon finom lehetett, olyan guszta a képen, hogy legszívesebben belekóstolnák.:)
VálaszTörlésSzeretem a bulgurt olyan könnyű elkészíteni,igaz drágább,mint a rizs de megéri az árát.Sajnos csak a nagyobb hiperekben van meg a bioboltban.
Törlés