Főtt kukoricát készíteni nem nagy ügy, de szerintem nagy valószínűséggel mindenki tud főzni. A lényeg, hogy zsenge és kisebb csöveket vegyünk.
HOZZÁVALÓK:
-csöves kukorica
-víz
-só
A kukoricát megszabadítjuk a borítóleveleitől, a haját is eltávolítjuk. Egy jó nagy fazekat kibélelünk levelekkel, ráfektetjük a csöveket, ha egészben nem férne el, törjük ketté. Enyhén megsózzuk, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje a csöveket és betakarjuk szintén a levelekkel. Lefedjük és változó, hogy mennyi ideig főzzük, kb fél-egy órát. A saját levében hagyjuk hűlni, majd szedjük ki és megsózva fogyasszuk. Ha maradna, tegyünk a mélyhűtőbe is.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése